Startpagina | verantwoording en mensen die hebben meegeholpen
U bevindt zich hier: Startpagina // (Sport) Verenigingen

Veluwse Vicky Rijders

foto. Fam. Harmelink.

Start 50cc sportklasse op lange pad bij politieschool. Bij de start had men de hand aan de helm, degenen die het niet deden waren de gastrijders uit Duitsland

Van 1953 tot 1998 heeft de motorcrossvereniging VVR, Veluwse Vicky Rijders in het Orderbos zijn wedstrijd parcours gehad. Naast het circuit bij de Kleiberg hadden de coureurs ook hun trainingscircuit de Watergang bij Assel. De laatste jaren van hun bestaan had men een meningsverschil met de gemeente over een vermeende bomenkap.

OPRICHTING
De oprichting van de bromfietsclub ontstond, doordat enkele mensen het niet meer zagen zitten bij de A.B.C. (Apeldoornse Bromfiets Club). Zij besluiten een nieuwe vereniging op te richten en in de keuken van kachelsmid Slijkhuis aan de Zwolseweg wordt de oprichting een feit.
Eerste voorzitter wordt de heer G.J. Buitenhuis. Verder mensen van het eerste uur: Gerrit de Bie (rijwielhandelaar aan de Brinklaan), Dick Goudkuil, Slijkhuis, mevr. Vos-Bomhof, Evertsen en Wolven. Hoofdzakelijk mensen van ‘t Loo en omgeving. 4 mei 1953 was de oprichting een feit en de club had het doel om toer–en oriënteringsritten te organiseren.

Onder de knoppen rechts vindt u de unieke foto- en knipselverzameling van Jan Klein Bussink.

Heeft u zelf een leuke foto of herinnnering http://info@apeldoorn-orden.nl

1961Rinus Koetsier, Geert harmelink en Ab Hoekman.

Orderbos

Foto: Harry Broekhuis.

Orderbos

Foto: Harry Broekhuis.

Ap Hoekman- Rein Masselink- Riep Zijlstra

Foto: Jan Kleinbussink

Foto: Jan Kleinbussink