Startpagina | verantwoording en mensen die hebben meegeholpen
U bevindt zich hier: Startpagina // (Sport) Verenigingen

victoria boys

Foto: Ruud de Jonge.

Victoria Boys

Kleedkamers en later jeugdhonk

Foto: Frans van Laarhoven.

Vanaf 1 juni 1945 zijn de katholieke voetbalclubs Orion (Mariakerk 1930) en Ratti (Sebastiaankerk 1931) samen verder gegaan als Victoria Boys. Voorheen hebben zij gespeeld aan de Berghuizerweg.

Victoria Boys

Foto: Frans van Laarhoven.

Frans van laarhoven stelt de volgende vraag: Tijs Tummers (bekend van zijn boek over het Olympisch stadion) is bezig met een boek over monumentale tribunes in Nederland. Bij Victoria Boys zijn wij tegen deze foto van de ingang van het complex aan de Berghuizerweg aan gelopen. Dit moet dateren van vlak na de oorlog. Heeft iemand hier nog herinneringen aan, hoe lang heeft deze ingang in deze vorm bestaan?

Ingang Victoria Boys 1983. Berghuizerrweg

Foto: Dick Witteveen.

Ratti

Foto: Charles Schoenmaker

Oproep: Vanaf 1 juni 1945 zijn de katholieke voetbalclubs Orion en Ratti samen verder gegaan als Victoria Boys. Voor het onderzoek naar de historie van de Victoria Boys door Henk van de Waardt zijn we op zoek naar mensen die hier meer over weten. Hiervoor heeft Henk al mooi materiaal binnengekregen. Wie heeft er nog mooie verhalen en/of foto's vooral van de beginperiode. Wie kan er meer vertellen over Ratti en Orion waar de Victoria boys uit ontstaan zijn? Waar speelden zij en wie waren zij?

Zoekplaatje 38

Op de foto's onder en boven een elftal van Orion in ongeveer 1942, een voorloper van de Victoria Boy's.
Nummer 7 is Jan Melenhorst , wie zijn z'n teamgenoten?

Uitschieter 1989 Victoria Boys

Foto: Jannie van Zeist

jubileumspeldje

luciferdoosje

Sluitzegel

Victoria Boys opening clubhuis

In de 80 jaren deed de shirt sponsoring zijn intrede in het amateur voetbal. De eerste sponsor van Victoria Boys was Onderdelenshop Jan van der Belt aan de Stationsstraat. Ook het 2e elftal had dezelfde sponsor. Hier staat Jan bij het 1e en 2e elftal onder leiding van Eric Whittie. Op de foto o.a. leider/grensrecht John Burghout die inmiddels na een prachtige carrière Technisch Directeur van CSV Apeldoorn is.

Foto: Frans van Laarhoven.

Foto: Frans van Laarhoven.