Aalbert Cuyplaan

U bevindt zich hier:  >>> Straten A- B  >>> Aalbert Cuyplaan 

A(e)lbert Jacobszoon Cuyp, Dordrecht okt. 1620- nov. 1691, was een Nederlands kunstschilder uit een vermaard Dordts kunstenaarsgeslacht. Hij is bekend om zijn marines. Hij was het enig kind van Jacob Cuyp , een landschapschilder, en kreeg van hem uitgebreide schilderlessen. (Wikipedia)

30-03-1950. Weg lopende van de Ordermolenweg (huidige Mauvestraat) tot de Veenweg ( huidige Pieter de Hoochlaan) ten Westen van de Ferdinand Bollaan genoemd Aalbert Cuyplaan
30-06-1960. Dat de Aalbert Cuyplaan zal lopen van de Laan van Orden tot de Pieter de Hoochlaan.

 

Foto: Marjan van Riemsdijk. Kruising Aalbert Cuyplaan- Frans van Mierisstraat.

 

Aalbert Cuyplaan 2022. Foto: Jos Beckers. 

 

Foto: Marjan van Riemsdijk. Kruising Aalbert Cuyplaan- Mauvestraat met de drumband van Kindervreugd.

 

2016, Foto: Jon Pater. 

 

Aalbert Cuyplaan

Foto: Dick Witteveen. 1983 

 

1983, Foto: Dick Witteveen. 

 

Aalbert Cuyplaan

Foto: Dick Witteveen. 1983 

 

Aalbert Cuyplaan

2020. Be-one en Beast of the East 

 

Uit het wijkblad Brink en Orden:

Rikke Korswagen 2019
Beast of the East, Lief & Leed in de kickboxclub

Vandaag woon ik precies een jaar in Orden. Vanuit het centrum van Rotterdam keerde ik met mijn vrouw en zoontje terug naar mijn geboortestad. Zij past hier intussen beter dan ik. Ze heeft leuke nieuwe vriendinnen, een fijne baan bij de CODA en ze wint ruimschoots van mij met straatnamen en handige shortcuts. Ik meldde me daarom aan als redacteur van deze wijkkrant. Met een persoonlijke missie om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen wandelde ik dus vanaf de Hobbemalaan naar mijn eerste interview. Langs de Ordermolenbeek een stukje de Frans van Mierisstraat op, via die voortuin met het potlodenhekje en dan links op de hoek van de Aalbert Cuyplaan zit kickboksschool Beast of The East.

De voordeur staat open. Binnen ruik ik de rubber matten op de vloer. Het is ruimer en >>> lees verder Rikke Korswagen bij beast of the Eastl

 

2020 

 

Foto: Ronald Betman. In het midden destijds het baken in Orden , het groene kruis van de Opstandingskerk.

 

Aalbert Cuyplaan

Archief: Hetty Keizer. Op de foto Joke Ton en Hetty Keizer. Da auto rijdt op de Mauvestraat , de schoorsteen is van Helderoord en het fabriekspand in het midden is van Schutte Cartonnage,voorheen een wasserij van R Vos.

 

Foto J.W. Bergman 1956 Aalbert Cuyplaan in Noordelijke richting. De straat is nog niet doorgetrokken en de flats aan de Mauvestraat zijn nog niet gebouwd. Er is een goed zicht op de achterkant van de huizen aan de Waterloseweg ( Frans van Mierisstraat) ong nrs. 160-170.

 

Aalbert Cuyplaan

Foto: www.coda.nl 

 

Foto J.W. Bergman 

 

1956 Aalbert Cuyplaan in Noordelijke richting. De straat is nog niet doorgetrokken en de flats aan de Mauvestraat zijn nog niet gebouwd. Er is een goed zicht op de achterkant van de huizen aan de Waterloseweg ( Frans van Mierisstraat) ong nrs. 160-170.

 

Aalbert Cuyplaan

Archief: Hetty Keizer. Op de achtergrond rechts de Mauvestraat en links de achterkant van het pand van Schutte cartonnage.

 

Foto: Hetty Veeneman- Keizer. ong.1955 

 

 

Aalbert Cuyplaan 1960

Foto : Marja Pauw- Schreuder 

 

Foto: Corry Duitscher. 

 

1960 

 

 

 

Verder