Startpagina | verantwoording en mensen die hebben meegeholpen
U bevindt zich hier: Startpagina // Luchtfoto's en overzichten

Luchtfoto's en overzichten

Aalbert Cuyplaan

2016 Foto Jon Pater.

Veel groen in de wijk.

Orden, willem III

Foto: Chris van der Ark

Rechtsonder, de laan die rechts op de foto omhoog loopt is nu de Pieter de Hooglaan en de laan die van rechtsonder naar links loopt is de ordermolenweg. Deze loopt tot aan de boerderijvilla de 'Ordermolen', verderop, voorbij de boerderij heet het de waterlooseweg, waar iets verderop de wasserij van Meijer staat! Of dat toen al van Meijer was dat weet ik niet! Ga je iets verder naar het kruispunt dan kom je links in de Orderparkweg, dan heb je links het ons bekende 'kazernepaadje', rechts het Leemweggetje waar later bakkerij Goosen zat. Weer verderop nog een kruispunt, waar je links de Polhoutlaan- of -weg had, wat nu de Sportlaan is! Als je goed oplet dan kun je parallel met de Ordermolenweg de 'kazernebeek' zien die dus weer uitkomt bij de boerderijvilla de 'Ordermolen' waarvan ik weet dat daar in de jaren 50 de fam. Klauwens de skepter zwaaide! Vóór de boerderij had je het kruispunt 'Ordermolenweg- Gerard Daulaan- Waterloseweg! Daar, op de hoek van de Gerard Daulaan zat later bakker Vos met z'n bakkerij, was een broer van kruidenier Reinier Vos op de hoek van de Rembranlaan- Waterlooseweg! Een zoon van de kruidenier, Gijs Vos woont op dit moment( ook al jaaaren) bij mij in de straat, de Achterlandseweg.
De Willem 3 kazerne is nog gebouwd door aannemingsbedrijf Wiepke Draisma, de vader van Thom die later de directeur/ eigenaar was! Zelf heb ik in de jaren70 tot eind 1981 bij Draisma gewerkt!
Groet John de Haan

Zicht op Orden

2016 Foto Jon Pater.

Een mooi overzicht over de Frans van Mierisstraat op de voorgrond. Links de Aalbert cuyplaan en achter rechts de van Ostadelaan en de Jan van Gooyerlaan.

Foto: Jon Pater. 2016. Zicht richting Ugchelen met

duidelijk herkenbaar de hoge gebouwen van de Rabo bank en het politiebureau.

Foto: Jon Pater.2016. Zicht op de gymzaal aan de

Germanenlaan en het Orderbos.

Foto: Henk vd Waardt. Laan van Spitsbergen

, Pieter de Hoochlaan maar ook de Govert Flinckstraat en het Jozef Israelsplantsoen.

Sportpark Ordenbos

Overzicht richting Asselsestraat

Foto: Jon Pater. In het midden van de foto de

Germanenlaan. Recht achter de 2 linker flats is de lokatie waar weleer de Hoeve Polhout heeft gestaan. Rechts van de 3 middelste flats ws destijd het voetbalveld van Robur et Velocitas. Helemaal achter de bebouwing loopt de Asselsestraat.

Overzicht richting Mandala

Foto: Jon Pater. in het midden de Germanenlaan met

de Sportzaal en links Ordenne. In het midden achter de hoogbouw is Mandala.

Schuin links de Amsivarilaan

Foto: Huub Ummels.

Romeinenlaan vh Sportlaan

Jaren '60

Een mooi plaatje begin jaren '60 met op de

voorgrond de flats aan de Hobbemalaan en Mauvestraat in aanbouw, in het midden nog geen flats maar woningen aan de Mauvestraat.Zouden daar nog foto's van zijn? De fabriek in het midden is de ACS aan de Frans van Mierisstraat (Waterloseweg ) waar nog een aantal verdwenen panden op staan. De Hobbemalaan is nog niet doorgetrokken maar de Laan van Orden is al wel in aanleg.

overzicht

Foto: Henk van de Waardt

Een mooi beeld van de Ordermolenweg richting Ucghelen. links onder de Govert Flinckstraat en rechts de Berhuizerweg met de Frank van Bijnen Kazerne.In het midden uiteraard de velden van Victoria boys.

Onder de P.P.Rubensstraat en direct daarachter

de H.W. Mesdagstraat. Onder het spoor de Bosboomstraat en erboven schuin naar links de Veenweg

Op de voorgrond de Pieter de Hooghlaan met rechts

onder in de hoek nog net de spoorlijn Apeldoorn- Amersfoort.

Foto: André Oosterwijk

2013

Foto: Henk van de Waardt

In het midden is het nieuwe winkelcentrum im aanbouw.

Dronebeeld Sprengendorp, Asselsestraat ,

zanderijweg enz. Foto: Marc de Haan.

Orden 1962. Foto: Henk van de Waardt.

In het groen de straten die in 1930 al aanwezig waren.

Overzcht eind jaren 50. Boven is de aanstaande aan

leg van de Laan van Orden, Eburonenstraat en Teutonenstraat al zichtbaar. De hoogbouw rechts is van Biwoid met daarachter de witte hoogbouw van wasserij van Leuven. Op de voorgrond de flat aan de Mauvestraat ( vh Ordermolenweg) en in het midden de Ruysdaellaan( vh Zesslagweg)