ccc

U bevindt zich hier:  >>> Luchtfoto's en overzichten 

Aalbert Cuyplaan

2016 Foto Jon Pater. Veel groen in de wijk.

 

Orden, willem III

Foto: Chris van der Ark 

 

Rechtsonder, de laan die rechts op de foto omhoog loopt is nu de Pieter de Hooglaan en de laan die van rechtsonder naar links loopt is de ordermolenweg. Deze loopt tot aan de boerderijvilla de 'Ordermolen', verderop, voorbij de boerderij heet het de waterlooseweg, waar iets verderop de wasserij van Meijer staat! Of dat toen al van Meijer was dat weet ik niet! Ga je iets verder naar het kruispunt dan kom je links in de Orderparkweg, dan heb je links het ons bekende 'kazernepaadje', rechts het Leemweggetje waar later bakkerij Goosen zat. Weer verderop nog een kruispunt, waar je links de Polhoutlaan- of -weg had, wat nu de Sportlaan is! Als je goed oplet dan kun je parallel met de Ordermolenweg de 'kazernebeek' zien die dus weer uitkomt bij de boerderijvilla de 'Ordermolen' waarvan ik weet dat daar in de jaren 50 de fam. Klauwens de skepter zwaaide! Vóór de boerderij had je het kruispunt 'Ordermolenweg- Gerard Daulaan- Waterloseweg! Daar, op de hoek van de Gerard Daulaan zat later bakker Vos met z'n bakkerij, was een broer van kruidenier Reinier Vos op de hoek van de Rembranlaan- Waterlooseweg! Een zoon van de kruidenier, Gijs Vos woont op dit moment( ook al jaaaren) bij mij in de straat, de Achterlandseweg.
De Willem 3 kazerne is nog gebouwd door aannemingsbedrijf Wiepke Draisma, de vader van Thom die later de directeur/ eigenaar was! Zelf heb ik in de jaren70 tot eind 1981 bij Draisma gewerkt!
Groet John de Haan

 

Zicht op Orden

2016 Foto Jon Pater. Een mooi overzicht over de Frans van Mierisstraat op de voorgrond. Links de Aalbert cuyplaan en achter rechts de van Ostadelaan en de Jan van Gooyerlaan.

 

Foto: Jon Pater. 2016. Zicht richting Ugchelen met duidelijk herkenbaar de hoge gebouwen van de Rabo bank en het politiebureau.

 

Foto: Jon Pater.2016. Zicht op de gymzaal aan de Germanenlaan en het Orderbos.

 

Foto: Henk vd Waardt. Laan van Orden, Pieter de Hoochlaan.